top of page

Regjering med nye inngripende nasjonale tiltak

Tallet på koronasmittede i Norge skyter i vær

Tirsdag 23. mars ble det registrert 1085 nye koronatilfeller i Norge. Det representerer en marginalnedgang fra dagen før men trenden de siste dagene ser ut til å holde seg. Det er 264 personer med korona som er innlagt i sykehusene. Tallene bekymrer regjeringen og myndighetene tar utviklingen på høyst alvor.

 

Regjeringen kom med nye inngrippende nasjonale tiltak etter råd fra folkehelseinstituttet og helsedirektoratet. Tiltakene er delt i anbefalinger og forskriftsfestet regler.

 

Det anbefales at 1- meters avstand blir forlenget til 2-meters avstand og høyst 2 kontakter per uke. Man skal tilstrebe få kontakter og de samme over tid. Besøk hjemme anbefales begrenset til 2 personer per uke.

I områder med høyt smittetrykk anbefales det at overnatting frarådes men unntak av barn og unge under 20 år som anbefales høyst 1-2 faste venner som kan overnatte hos deg.

 

Munnbind anbefales i steder der det ikke er mulig å holde 2-meters avstand og man skal prøve å unngå å handle på kjøpesentre utenfor hjemme kommune. I tillegg unødig reise frarådes og undervisning anbefales digitalt.

Reglene som er innført er blant annet skjenkestopp over hele landet, hjemme kontor der det er praktisk mulig og planlagte arrangementer som ikke utfyller de nye reglene avlyses.

 

I tillegg forbys innendørs idrett bortsett fra for profesjonelle utøvere, treningssentre begrenset til innbyggerne i kommunen og for rehabilitering, individuell trening og behandling. Svømmehaller kan bare åpnes for skolesvømming, toppidretts-utøvere og de som trenger behandling. Fornøyelsesparker, bingohaller og lignende underholdningstilbud blir også stengt.

 

Hvis du returnerer fra en reise som er klassifisert som unødig reise må du bo på karantenehotell hele karantene perioden, selv om man tester negativt for koronavirus i løpet av karantenetiden.

 

Det er viktig å presisere at strenge lokale tiltak erstattes ikke av de nye tiltakene.

 

Regjeringen også innfører diverse rettlingslinjer og råd i påsken.

 

Du kan lese utfyllende informasjon om alle tiltakene her:

https://www.helsenorge.no/koronavirus/nye-nasjonale-tiltak-25-mars/

 

Kilde: helsenorge.no

bottom of page